SOEP

ERWTENSOEP MET EEN MOUSSE VAN HAM EN EEN VLEESRIBBETJE 

1 zak diepvrieserwten – 3 sjalotjes – bouillon – peper en zout – 150 g gekookte ham – 4 vleesribben – room 

Stoof de sjalot en voeg de erwten erbij, en de bouillon. Laat kort blancheren en mix. Kook niet te lang als je een frisse groene kleur wil hebben voor de soep. Passeer door een passe-vite om de pellen eruit te zeven. Kruid af met peper en zout. Maak en mousse van de ham door deze te mixen met wat room peper en zout. De ribben kan je best al van tevoren garen en daarna in de oven even laten verder garen. Het moet van het bot vallen, dan is het perfect. ( Best in de oven voor ongeveer 1 uurtje op 120 °). Ik gebruik een beetje room om het af te werken, maar dit hoeft zeker niet. Met wat brood en goede boter is dit een goedkope maaltijdsoep.

RODE BIETENSOEP MET LIMOENROOM

1 grote ui – een teen look – 2 rode bieten  – 1 blik tomaten – limoen – room ( geen culinaire) – kippenbouillon

Snijd de ui, look en de bieten in stukken en kook ze met de bouillion en het blik tomaten. Klop ondertussen de room met de limoen tot een slagroom en kruid deze met peper en zout. Mix de soep. Lepel de soep in een kom,Werk af met de limoenroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: