VOORGERECHT

KAASKROKKETJES MET PARMEZAAN EN GRYERE 

3 dl volle melk – peper – zout 100 gryére – 100 g parmezaan – roux – – nootmuskaat – panko of paneermeel – 1 eitje – bloem 

maak een bechamelsaus met de volle melk en de roux. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Daarna alle kaasen roer goed door tot alles een redelijk smeuige maar vaste massa is. Giet deze substantie in een ovenschotel en laat 1 nacht afkoelen. Snijd de massa in vierkantjes en paneer eerst in een kommetje bloem, dan in het geklopte eitje en dan in de panko of het paneermeel. Vervolgens bak je ze in frituurolie. 

‘KIPPENNUGGETS’ INDIAN STYLE

1 dubbele kippenfilet ( soms doe ik het met de billen, dit is goedkoper. Ik maak er drumsticks van en hou het stuk dij voor een kipcurry voor de dag erop) – tandoori kruiden – 2 teentjes look – tijm – peper – zout – honing – curry – komijn – paneermeel – yoghurt – limoen – panka

Verdeel de kip in stukken, zorg dat ze niet te groot zijn. maak een soort beslag met de yoghurt, de look, een halve limoen, en de honing.  Kruid met peper en zout.

maak een kruidenmengeling van de tandoori, de curry, peper en zout, komijn en de panko.  Haal de kip eerst door de yoghurtmengeling, en vervolgens door de kruidenmengeling, zorg dat alles goed bedekt is. herhaal eventueel een tweede keer.  Leg de kip daarna in het frituurvet en laat goudbruin bakken. Je kan het oppeuzelen met een lekker sausje, en verschillende groentjes….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: