UIT DE TUIN

BLADLUIS

Heel onze straat heeft momenteel dezelfde vijand, de bladluis. Elke zomer bloeien in onze straat honderden rozenstruiken. Maar deze worden dit jaar allemaal geteisterd door bladluis. Ik heb een bloedhekel aan pesticiden, dus ga ik op zoek naar alternatieven. Deze week proberen we de bananenschil en uienwater. Bananenschillen onder de rozelaars leggen zou met zijn zoet geur de luizen trekken.(wel dagelijks verversen) Ik ben benieuwd. Verder heb ik 1 ui 1 nacht in water gelegd. Dat water zit nu in een verstuiver en dit spray ik nu 2 keer per dag op de rozen. Deze 2 trucjes ga ik 1 week of 2 volhouden. Hieronder kan je snel het resultaat mee volgen.

TUINIEREN 1.0

Ik kocht enkele maanden geleden een huis, met een kleine stadstuin. De tuin was een verwilderd stukje grond, waar men autobanden had geplant. Niet direct iets dat je in de sla kan gebruiken, dus ik besloot deze schroothoop om te bouwen tot gezellige stadstuin. De grootste werken werden ondertussen uitgevoerd, en vanaf nu kan ik opbouwen. Ik bouw aan een “verloren kruiden” tuin, en hou jullie graag op de hoogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s